Home
My Account
Ordering Information  Shipping Conditions  Contact Us  Company introduction  
Categories

View All Products
Quick Find
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Manufacturers
Information

Site Map
Contact Us

kauppa
facebookissa
luontokuva.org

Previous  Browse category Nature Photo books  Next

Metsänhoidollisia toimenpiteitä

25,00€

Metsänhoidollisia toimenpiteitä
Click to enlarge

Luontokuvan verkkokauppa 44 €
Jäsenhinta 41 €

Useimmiten, jos lähdemme jonnekin – jonnekin omimpaamme – lähdemme metsään. Ilman metsää eksymme.


Viime vuosikymmenellä teimme matkan vanhaan perinteeseemme ja mytologiaan, joka sitoi ihmisen kohtalon puihin ja ympäröivään metsään, silloin kun se vielä oli rajaton ja kaikkialle ulottuva. Nyt olemme syventyneet tämän päivän metsäsuhteeseen ja –maisemaan. Tehdessämme tätä uutta työtä, on kuin olisimme ajaneet takaa sateenkaaren päätä. Metsä pakenee edellämme ja näyttää aina siintävän vain jossakin horisontissa.


Mutta vähitellen kuva on alkanut hahmottua. Miten huolellisesti viisikymmentä vuotta jatkunut tehometsätalous onkaan rusentanut, raastanut, tonkinut, uurtanut, kääntänyt, katkonut ja silpunnut lähestulkoon jokaisen neliökilometrin luonnossamme! Myös kylvänyt, istuttanut ja harventanut, mutta puupelto ei ole enää metsä.


Sana ”metsä” tarkoitti joskus rajaa, reunaa, äärtä, jonka takaa alkoi suunnaton toinen valtakunta. Montako puuta nykyisessä kielessämme ja maisemassamme muodostaa metsän?

Olemme alkaneet mitata metsää minuuteissa. Kuinka kauan kestää kävellä metsän läpi aukolta aukolle tai taimikolle? On kolmen minuutin ja viiden minuutin metsiä, kolmenkymmenen minuutin metsiä hyvin vähän.


Olemme myös alkaneet nimetä paikkoja uudelleen: Kelokkoaho on muuttunut Taimikkoahoksi, Petäjävaara Aurausvaaraksi, Pahankalansärkät näyttävät Rikotunmaansärkiltä, Yölamminsuo Syvienojienpusikolta. Ja olemme yrittäneet nähdä, mihin uusiin käsitteisiin tämä maisema on kääritty: kestävä metsätalous, metsänhoito, kevytmuokkaus, sertifikointi, uudistusala...

 

This product was added to our catalog on Monday 30 November, 2009.
Back Reviews

Shopping Cart more
0 items
Languages
Finnish English
What's New? more


23,00€
View Latest Additions
Notifications more
NotificationsNotify me of updates to Metsänhoidollisia toimenpiteitä
NetSHOP Pro -verkkokauppa